Thuiszorg is een hulpmiddel om mensen thuis te houden. Thuiszorg wordt meestal aan ouderen aangeboden door een verpleegkundige of een verpleegkundig assistent. Thuiszorg Vlaardingen houdt zich bezig met vele diensten. Het kan verpleging zijn, dat wil zeggen hygiëne en comfort; die in de meeste gevallen worden uitgevoerd bij ouder wordende mensen met verlies van autonomie. Dit is bijvoorbeeld het geval bij toilet- of verplegingsprocedures. Afhankelijk van de mate van autonomie kan de zorg al dan niet periodiek worden uitgevoerd. Indien nodig kan een thuishospitalisatie overwogen worden.

Waarom kiezen voor een thuisservice?

Het personeel dat verantwoordelijk is voor het verlenen van thuiszorgdiensten moet goed gekwalificeerd zijn. Het doel van de thuishulp is het uitstellen of voorkomen van binnenkomst in een inrichting voor ouderen of het voorkomen van verlenging van de ziekenhuisopname van gehospitaliseerde ouderen. Afhankelijk van de mate van afhankelijkheid van de senior wordt bepaald hoeveel hulp er nodig is. Zo kan er elke dag zorg worden verleend of een paar keer per week. Houd er bij thuishospitalisatie rekening mee dat dit de tussenkomst van meerdere gezondheidswerkers kan vereisen, zoals de zorgverlener, fysiotherapeut, podotherapeut, enz. Ook in het kader van de thuisondersteuning van een bejaarde kan het mogelijk zijn om bepaalde dagelijkse taken uit te voeren. Diensten worden verleend door gekwalificeerde mensen die zijn opgeleid in het ondersteunen van mensen met verlies van autonomie.

Hoe de levering van thuiszorg te vergemakkelijken?

Thuiszorg voor senioren wordt niet alleen geboden door menselijke, fysieke of sociale hulp door thuishulp- en zorgdiensten. Het wordt ook vereenvoudigd door verschillende soorten armaturen of uitrustingen die dagelijks bijdragen aan het welzijn, het comfort en de veiligheid van senioren. Deze faciliteiten en voorzieningen zijn talrijk en gevarieerd. Het gaat bijvoorbeeld om de uitrusting noemen die aan het bad is gewijd. Zo bieden verschillende fabrikanten badkamers voor ouderen aan. Daarnaast zijn er deurbadkuipen, hand- of steunbeugels, kleerkaststoelen, inloopdouches, opstapjes, toiletverhogers en niet te vergeten het badzitje… Al deze apparatuur draagt ​​bij aan het comfort en de veiligheid van mensen met verlies van autonomie.