Kruiden uit de Provence, afkomstig uit het zuiden van Frankrijk, zijn een mengsel van de volgende kruiden: basilicum, rozemarijn, tijm, bonenkruid en marjoalaïne. Provencaalse kruiden worden gebruikt bij het koken. Het past heel goed bij tomaten, of ze nu gevuld zijn, in saus, gedroogd of in een salade.

De verschillende toepassingen van Provençaalse kruiden

Provençaalse kruiden worden toegevoegd aan gerechten op basis van tomaten, zoals ratatouille of pizza. Ze kunnen ook bij grillgerechten, salades, vis, braadvlees, stoofschotels en marinades worden gebruikt. Je kunt Provençaalse kruiden kopen voor hun smaak, maar houdt er rekening mee dat ze ook veel therapeutische voordelen hebben. De kruiden van de Provence staan ​​bekend om hun versterkende en antiseptische eigenschappen. De kruiden helpen je bij nervositeit.

Waar komen de kruiden vandaan?

Provençaalse kruiden is een mengsel van aromatische kruiden afkomstig uit de Provence, wordt er beweerd. Toch is het zo dat slechts 5% van deze mengeling daadwerkelijk uit de Provence komt. Het overgrote deel komt uit Albanië en Polen, maar ook uit de Maghreb. De oogst van deze aromatische kruiden gebeurde oorspronkelijk vrij wild. Dit werd vervolgens vervangen door een meer intensieve en begeleide cultuur. Niets weerhoud je ervan om de kruiden in je tuin te laten groeien, maar om redenen van opslag en geurintensiteit kun je ze wel het beste drogen. 

Waar koop je de kruiden?

Veel kruidenproducenten bieden kruiden uit de Provence aan. Naast de mogelijkheid om naar een gecertificeerde producent te gaan, kun je terecht in supermarkten en bij een verkoopsite gespecialiseerd op het gebied van kruidenierswaren. Hier heb je de mogelijkheid om de met zorg behandelde Provençaalse kruiden te kiezen. Je kunt ook andere soorten kruiden vinden, waaronder paprika, oregano-kruid, kurkuma en zelfs komijn. Je weet nu alles over kruiden uit de Provence, of het nu gaat om hun verschillende culinaire toepassingen of hun therapeutische deugden. Aarzel dus niet om deze specerij in de supermarkt te kiezen.