Intercomsystemen zijn elektronische communicatiesystemen die in grote gebouwen worden gebruikt om te communiceren. Deze systemen zijn te vinden in scholen, ziekenhuizen, industriële complexen en op veel andere plaatsen. Daarnaast zijn er ook kleinschalige intercomsystemen beschikbaar voor gebruik in woningen en kleine kantoren. Als je op zoek bent naar een nieuw systeem, zijn hier enkele dingen waar je rekening mee moet houden voordat je koopt.

Controleer je budget

Intercomsystemen zijn niet hetzelfde. Geavanceerde systemen die doorgaans worden gebruikt in spraakmakende plaatsen zoals ziekenhuizen, kosten natuurlijk meer geld dan gemiddelde systemen voor een klein huis. Het is daarom belangrijk om na te denken over hoeveel geld je bereid bent te besteden en welke functies je op jouw intercom wilt hebben. Als je gewoon iets eenvoudigs wilt om met een kleine groep mensen te communiceren, dan zul je minder uitgeven. Maar wees bereid om wat extra geld uit te geven voor geavanceerde intercomsystemen.

Bepaal het bereik

Het bereik op een bepaald intercom systeem zal ook erg variëren. Sommige systemen hebben een groter bereik, terwijl andere een relatief kleiner bereik hebben. Een bereik verwijst eenvoudigweg naar de afstand die het communicatiesysteem bereikt. Geavanceerde systemen kunnen een bereik hebben van wel 300 meter. Dergelijke systemen zouden natuurlijk ideaal zijn voor grote gebouwen. Maar je kunt nog steeds een goedkoper intercomsysteem met een laag bereik vinden als je deze nodig hebt voor kleinere gebouwen.

De voeding

Intercomsystemen kunnen op twee belangrijke manieren van stroom worden voorzien. Je kunt een AC-stopcontact of een DC-stopcontact gebruiken. Een AC-stopcontact verbindt het systeem in feite met jouw elektrische hoofdbedrading. Dit kan extra werk vergen, iets dat meer zal kosten. Gelijkstroombronnen daarentegen maken gebruik van batterijen. Hoewel het om te beginnen goedkoper is, kunnen de kosten voor het vervangen van batterijen hoog zijn. Bovendien is het ook hectisch om steeds de batterijen te vervangen.