Als je een natuurliefhebber bent en in Noord-Brabant of Zuid-Holland woont dan is een bezoek aan de Biesbosch het zeker waard. In de Biesbosch kan je wandelen, fietsen en varen. Je kan hier vogels spotten, bevers, schotse hooglanders, herten. Niet alles is te zien in 1 dag te zien, daarom kan je overnachten Biesbosch, dit maakt het allemaal nog leuker en de kans is groter om de dieren tegen te komen. Heb je een hele dag in de Biesbosch doorgebracht dan kan het ook vermoeiend zijn om terug naar huis te gaan, dus heb je nog een reden om daar een weekendje te blijven overnachten.

Waarom is het zo bijzonder

Er zijn heel veel mogelijkheden om te overnachten in de Biesbosch. Er zijn vakantiehuisjes op een vakantiepark, blokhutten, een hotel, B&B, camping en je kan zelf overnachten op het water! Bij alles heb je ook nog eens een mooi uitzicht op het water of het bos en misschien heb je in de avond of vroege ochtend nog de kans om een dier te spotten. Je zou ook met je eigen camper kunnen overnachten, maar dan wel op de camping, niet in het bos zelf natuurlijk. De prijzen per accommodatie verschillen. Blijf je maar 1 dag dan is een B&B misschien het beste aangezien je de volgende dag weer weg gaat.

De natuur

De natuur in de Biesbosch is ruw maar ideaal voor de dieren. Er zijn wandelroutes aangelegd waar het makkelijker is om te lopen. Er zijn ook verschillende rivieren sommige zijn wat ruiger, ben je van plan om een kano toch te gaan doen kijk dan uit bij de ruige rivieren. Tijdens het kanoën is de kans groot op het spotten van bevers. Wil je een boswandeling maken dan kan je een gids kunnen inhuren voor je eigen veiligheid.