Zoals de naam al doet vermoeden, helpt luchtreiniger de binnenlucht te zuiveren. Het is een apparaat dat chemische verontreinigende stoffen absorbeert om de gezondheid van de mensen te beschermen. Het zuiveren van de lucht verkleint het risico op ziekte. Dit is de reden waarom dit apparaat steeds meer te vinden is in ziekenhuizen, huizen, maar ook in industrieën. .

Luchtreiniger: waarom?

Uit talrijke analyses is gebleken dat de binnenlucht meer vervuild is dan de buitenlucht. Dit wordt verklaard door het geconstateerde gebrek aan ventilatie in woningen. Dit is heel vaak de bron van de proliferatie van bacteriën. Meubels, vloeren, huishoudelijke apparaten en veel schoonmaakproducten laten veel chemische moleculen in de lucht vrij. Huisdieren, schimmels en virussen vervuilen het milieu en verspreiden ziekten. De luchtreiniger zal daarom ingrijpen om de lucht te verzachten en jouw gezondheidstoestand te behouden.

Hoe werkt het?

Het werkingsprincipe van een luchtreiniger is vrij eenvoudig. De aangezogen lucht passeert de filters die verantwoordelijk zijn voor het vasthouden van bacteriën. Zodra de lucht is gezuiverd, komt deze naar buiten, waardoor een gezondere omgeving wordt gegarandeerd. Een luchtreiniger kan worden uitgerust met een air cleaner of meerdere filters, afhankelijk van het model.

Hoe kies je de juiste luchtreiniger?

Het kiezen van een luchtreiniger is lastig. Hiervoor moet je rekening houden met veel parameters. De grootte van de kamer is een essentieel element om te overwegen. Kleinere kamers zijn een paar vierkante meter groot, terwijl grote kamers meer dan 100 vierkante meter zijn. In de zuiveringsfase zuigt de reinigingsventilator de lucht aan en ademt deze uit, die er gezonder uit komt. Houd bij het kiezen van jouw luchtreiniger ook rekening met het filtersysteem dat tot 4 niveaus kan worden uitgebreid. Afhankelijk van het niveau of de aard van de vervuiling kies je de juiste filtratiesnelheid. Een luchtreiniger vereist regelmatige reiniging en vervanging van filters. Het tempo van het vervangen van filters hangt af van hoe vaak je je luchtreiniger gebruikt.