Ringodiscotheek

Wanneer is een medische pedicure nodig?

medische pedicure

Vrijwel iedereen weet wat een pedicurebehandeling is, maar weet je het verschil tussen en normale en een medische pedicure? Dit verschil zit hem in de medische noodzaak waarvoor de pedicure wordt geboekt. Een normale pedicure is heel fijn voor als je graag mooie voeten wilt hebben in slippertjes of sandaaltjes, maar een medische pedicure is nodig als je bepaalde klachten hebt. Ingegroeide teennagels bijvoorbeeld. Dit is super pijnlijk als je er te lang mee loopt, maar het is iets wat je zelf haast niet kunt verhelpen. Zeker als je er te lang mee wacht is het nodig dat je het door een ervaren behandelaar laat verwijderen.

Medische pedicure voor bij diabetes

Veel van de mensen die een medische pedicure boeken doen dat in verband met klachten als gevolg van diabetes. Dit komt doordat de uiteinden van het lichaam worden aangetast door deze ziekte. De doorbloeding verloopt immers niet optimaal, en uw voeten en tenen kunnen daaronder lijden. Tijdens een medische pedicure voor mensen die diabetes hebben wordt aandacht besteed aan de stand en mobiliteit van de voet, maar ook de doorbloeding en het gevoel dat je in je voet hebt. Al deze zaken zijn belangrijk voor het voorkomen en verhelpen van klachten aan de voeten in verband met diabetes.

Medische pedicure voor bij reuma

Ook mensen die reuma hebben krijgen sneller last van hun voeten dan anderen. En ook in dat geval kan zo’n behandeling helpen. Je krijgt bijvoorbeeld last van vergroeiingen, waardoor je veel eeltvorming hebt aan de zijkanten van je voeten. Ook ontstaan er daardoor snel likdoorns doordat schoenen niet goed aansluiten. In het geval van reuma geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Ga dus geregeld langs bij iemand die medische pedicures kan geven, om te voorkomen dat de klachten erger worden. Dan kunt u met meer plezier lopen en krijgt u tips en adviezen voor het thuis zelf behandelen van de voeten. Er is namelijk ook al een hoop dat je zelf kunt doen om dit soort klachten te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *