Ringodiscotheek

Rollator

rollator

Als je lichaam niet helemaal functioneert zoals het idealiter zou moeten, dan heb je soms hier en daar extra steun nodig. Het kan zijn omdat je ziek bent, of misschien zijn gewoon ouderdomsklachten. Het heeft weinig zin om zonder hulp rond te blijven lopen, want daarmee los je weinig op. 

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Een rollator kan al een hoop schelen en maakt heel veel dingen weer mogelijk die eerst niet makkelijk gingen. Zo kun je weer makkelijker naar de winkel, om boodschappen te doen, bijvoorbeeld. Dat is toch best een belangrijke taak. Voor zoiets kun je een rollator met een mandje gebruiken. Sommige rollators hebben een ingebouwd mandje, en anderen weer niet. Vaak kun je zo’n mandje er dan wel als accessoire bij kopen, en misschien zijn er ook wel opties om te huren. Ook de vorm van de handvatten en het soort remmen kan variëren.

Kies een geschikt model

Als je er voor kiest om een rollator te kopen of te huren, moet je wel met een aantal zaken rekening houden. Er zijn namelijk een hoop verschillende rollators, en je moet er een kiezen die past bij waarvoor jij of je familielid hem gaat gebruiken. Zo zijn er rollators voor binnen, die niet zomaar buiten kunnen, en rollators voor buiten, die je beter niet binnen kunt gebruiken. Waar je ook naar moet kijken is of de rollator gebruikt gaat worden om op te zitten. Dat kan namelijk niet bij alle rollators, want sommigen zijn niet gebouwd om zo’n gewicht te kunnen dragen. Ook is het slim om te kijken naar hoe het remsysteem werkt. De persoon die het hulpmiddel gaat gebruiken moet dat goed snappen en goed kunnen gebruiken, om gevaarlijke situaties te voorkomen. Voor dit soort vragen kun je prima de verkoper of verhuurder van de rollators raadplegen. Zij hebben als het goed is het inzicht in hun producten en kunnen je ook goed vertellen wat de alternatieven zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *