Ringodiscotheek

Namibië ontdekken met een onvergetelijke safari

Safari Namibië

Namibië ontdek je bij voorkeur met een boeiende safari door deze bijzonder kleurrijke regio. Dit land weet de vele avontuurlijke toeristen zeker te bekoren met de meest indrukwekkende landschappen en zijn rijke fauna en flora. Maar toeristisch Namibië heeft nog veel meer troeven in petto. Het land wordt even goed gewaardeerd om zijn rijke cultuur en zijn geschiedenis. Klassiekers die je tijdens je ontdekkingstocht zeker moet ontdekken zijn ongetwijfeld Kaapstad, de Tafelberg, het uitgestrekte Kruger Park, de Blyde River Canyon is het wijnstadje Tulbagh. Met zijn vele kleine houten huisjes in typisch Victoriaanse stijl is het alsof de tijd is blijven stilstaan. En dan zijn er de vele struisvogelboerderijen in Oudtshoorn.

Namibië land van woestijnen

Tijdens een safari Namibië kun je niet voorbij de woestijnen. Het land bestaat namelijk voor het grootste gedeelte uit woestijnen. Zo is de Namib woestijn de grootste ter wereld. Het land heeft er zijn naam aan te danken. Grote groepen woestijnolifanten en neushoorns bewonder je in de droge rivierbedding van Damaraland.  Je zult je ogen wijd opentrekken bij een bezoek aan de rode zandduinen. En dan is er nog het Etosha National Park met zijn uitgebreide leefgemeenschappen leeuwen. Namibië wordt ook doorkruist door indrukwekkende rivieren zoals de Kavango, Kwando, Zambezi en de Choe rivier. Het land dankt zijn rijke cultuur aan de Himboe stam en de Bosjesmannen. Windhoek is de grootste stad van Namibie en ligt, beschermt tussen de meest ruige bergketens.

Skeleton Coast Park

Een bezoek aan het Skeleton Coast Park is een onvergetelijk avontuur. Langs de woeste kustlijn van Namibië ontdek je scheepswrakken van honderden jaren oud. Door de eeuwen heen zijn er namelijk heel wat schepen geweest die hier schipbreuk hebben geleden.

Fish River Canyon

Naast de Grand Canyon is deze Fish River Canyon de grootste uitgesleten vallei ter wereld. Je raakt zeker niet uitgepraat over spectaculaire en vaak ruige natuur. Deze canyon is dan ook een waar paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars en de Orange River moet voor al deze schoonheid zeker niet onderdoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *