Ringodiscotheek

Babyhapjes

babyhapjes

Eten is de normaalste zaak van de wereld. Toch is het belangrijk om er af en toe bij stil te staan. Het is namelijk van belang om genoeg, gezond en gevarieerd te eten, en ook weet niet te veel. Dit geldt altijd, op ieder moment in je lezen. Ook voor babyhapjes is het zo. Een pasgeboren kindje krijgt meestal borstvoeding of ander soort melk, maar op een gegeven moment ga je over op vastere voeding. Zeker als het kind tandjes krijgt is het daar tijd voor. De stap maken naar babyhapjes hoeft niet moeilijk te zijn. Je kunt beginnen met simpele, kleine gerechtjes, die goed fijngemalen zijn, om je kind zo te laten wennen aan een aantal basissmaken. Langzaam maar zeker kun je dan gaan variëren.

Het aanbod is groot

Er zijn heel veel verschillende babyhapjes. Eindeloos veel, zou je kunnen zeggen, want je kunt eindeloos variatie. Ieder ‘gewoon’ gerecht kan immers omgevormd worden tot een kleine maaltijd die een baby of jong kind kan eten. Maar je wil je kind natuurlijk wel iets goeds en gezond geven. Rood vlees of dingen waar alcohol in verwerkt zit zijn natuurlijk niet geschikt voor jonge kinderen, net als heel zoete of heel vette dingen.

Maak het jezelf makkelijk

Je hoeft het jezelf natuurlijk niet moeilijker te maken dan nodig. Je kunt natuurlijk alle hapjes voor je kindje zelf maken, maar er zijn ook genoeg aanbieders die je aan gezonde en verse babyhapjes kunnen helpen. Hoewel het misschien beter voelt om alles vers zelf te maken, zijn ook veel hapjes die je in potjes kunt krijgen nog vrij vers en gezond. Ook weet je zeker welke voedingsstoffen je kind binnenkrijgt, en of dat genoeg is, omdat dat allemaal op het potje beschreven staat. Veel van dit soort maaltijden kun je ook in grote hoeveelheden bestellen en redelijk lang bewaren in de koelkast of in je vriezer. Zo heb je altijd wat in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *