Ringodiscotheek

Sport fysiotherapie Hoogvliet

Sport fysiotherapie Hoogvliet

Woon je in de omgeving Hoogvliet? En ben je iets te hard gegaan met sporten? Iedereen die fanatiek of minder fanatiek aan sport doet, zal kunnen beamen dat er af en toe iets misgaat. Vooral als je net iets te hard gaat, net iets te ver over je eigen grenzen gaat of wanneer je al een hele tijd niet hebt gesport, kan blessureleed de kop opsteken. Een sportfysiotherapeut heeft verstand van sport, van sporters en van veel voorkomende blessures en zal bovendien altijd proberen om je door te laten sporten, zodat jij niet alle kracht en fitheid kwijtraakt waar je zo hard voor hebt getraind!

Een vakkundige behandeling

Voor sport fysiotherapie in Hoogvliet kun je het beste een afspraak maken met een gekwalificeerde sportfysiotherapeut, zodat je zeker weet dat je in goede handen bent en je blessures niet erger worden. Dat kan er namelijk gebeuren wanneer iemand niet de juiste diagnose stelt en je de verkeerde oefeningen geeft! Zo raak je alleen maar verder van huis en zal het langer duren dan nodig voor je weer kunt sporten. Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie en een sportfysiotherapeut houdt zich uitsluitend bezig met door sport ontstane blessures. Hiervoor heeft de therapeut een speciale opleiding gevolgd.

Hoe ziet een behandeling door een sportfysiotherapeut eruit?

Wanneer je een behandeling boekt, bijvoorbeeld bij sport fysiotherapie Hoogvliet, dan zal de behandelaar eerst een uitgebreide anamnese oftewel diagnose doen. Door middel van allerlei verschillende bewegingstestjes, onderzoekt de therapeut welke spier of spiergroepen geblesseerd zijn en hoe. Een spier kan vast zitten en verkrampt zijn of gewoon stijf zijn, maar er kan ook een klein scheurtje in zitten. Als de boel erg vast zit, masseert of ‘kraakt’ de therapeut de plek waar je last van hebt. Tot slot krijg je oefeningen mee naar huis om de desbetreffende spieren weer los en soepel te krijgen. Bij een volgende behandeling bekijkt de therapeut of het beter gaat, masseert je indien nodig en geeft eventueel nieuwe oefening mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *